HDD Logo

Harghita Dental Days

27-28 Octombrie 2023

Invitați

HDD 2023 - Restaurări indirecte fixe - de la coroana unidentară la restaurările totale

Stomatologia înseamnă o perfecționare continuă.

Avem o profesie care se dezvoltă rapid, și ne place, nu ne place, trebuie să ținem pasul.

Am creat HDD pentru a veni în ajutorul acestei creșteri de care avem nevoie.

Din an în an dorim să “disecăm” o ramură a stomatologiei, să furăm cât mai multă cunoștință și experiență de la diferiți lectori.

Hargita Dental Days se adresează medicilor stomatologi care doresc să se dezvolte în diferitele ramuri ale stomatologiei.

Organizatorul este Colegiul Medicilor Stomatologi Harghita.

Evenimentul organizat pe 27 octombrie oferă colegilor, pe lângă dezvoltare profesională garantată de lectori renumiți, să acumuleze și puncte de educație continuă.

Program

Octombrie

27

Vineri

9.00-11.00

Reabilitarea complexă a pacienților cu abraziune patologică reprezintă o provocare deoarece coroanele clinice au înălțime redusă, iar dinții trebuie și în general alungiți. Această creștere a lungimii dinților este deseori asociată cu creșterea DVO, deși nu întotdeauna abraziunea patologică este însoțită de scăderea DVO. Astfel, pentru a restaura pacientul atât funcțional cât și estetic este cel mai important ca această creștere a DVO să fie cea minim necesară asigurării rezultatului final, indiferent că ea se adresează unuia sau ambelor maxilare.

11.00-11.30
11:30-13:30

Restaurările ceramice dau satisfacții deosebite din punct de vedere estetic, dar au avantaje și dezavantaje în funcție de materialul utilizat. Metalo-ceramica are riscul apariției lizeremului la colet; ceramica integrală feldspatică este fragilă și dificil de corectat; ceramica cu litiu disilicat poate fi uneori prea translucidă, zirconiul prea opac. Monolitic sau stratificat? Cum alegem culoarea? Putem avea rețete fixe sau depindem de situația clinică? Prezentarea încearcă să dea un răspuns acestor întrebări prin sistematizarea tipurilor de materiale ceramice, clarificarea indicațiilor acestora și ilustrarea modului de selecție a ceramicii în diverse situații clinice.

13.30-15.00
15:00-17.00

Această prezentare:
· Va detalia componentele sistemelor CAD-CAM
· Va prezenta aplicatiile digitale utile pentru orice practician
· Va trece în revistă totalitatea materialelor frezabile CAD-CAM disponibile la ora actuală pe piață împreună cu paletarul lor cromatic
· Va detalia modul de selecție al acestor materiale în funcție de diferite situații clinice
· Va prezenta work-flow-ul digital pentru restaurarile protetice

19:00

Locație

HUNGUEST HOTEL FENYŐ CONFERENCE & SPA

Strada Nicolae Bălcescu, nr. 11, Miercurea Ciuc
Judetul Harghita, ROMÂNIA
Cod postal: 530132

Lectori

Dr. Dan Pătroi

Dr. Dan Pătroi

"Sunt Dan Pătroi, cei mai mulți dintre voi mă știți din clinica DP Dental. Colegii mă știu de pe scenă, cu microfonul în mână, vorbind despre ce iubesc cel mai mult: meseria pe care o fac. Sună greșit cuvântul “meserie”, nu poți să numești așa ceva ce te face să trăiești, să te simți viu, să vezi rezultatele muncii tale în oamenii care îmi calcă pragul la cabinet. Zi de zi să descoperim împreună că se poate și mai bine, să fii și mai bun, și mai sus."

Dr. Bogdan Culic

Dr. Bogdan Culic

"Trăim într-un secol în care timpul este cel mai scump, iar tehnologia este cea care face diferența. Trăim în secolul de vitezei și de aceea este indicat să ne adaptăm la condițiile societății pentru a nu rămâne în urmă. Acest lucru este valabil pentru toate industriile, inclusiv medicina și stomatologia."

Conferențiar universitar, Universitatea de Medicina și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj -Napoca, Departamentul Protetică și Materiale Dentare, medic primar chirurgie dento-alveolara.

Dr. Mihai Varvara

Dr. Mihai Varvara

"Tratamentele estetice și restaurările minim invazive au câștigat tot mai mult teren, iar în prezent reprezintă o proporție tot mai mare din totalitatea tratamentelor dentare restaurative. Ritmul de viață alert al pacienților din ziua de astăzi, explică și el durata tratamentelor dentare, în sensul că se încearcă realizarea lor într-un timp cât mai redus."

Șef de lucrări la Catedra de Propedeutica Dentară și Estetică, Departamentul IV Protetica dentara și Materiale dentare, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca

· Medic specialist endodont (2014)
· Medic Primar în specialitatea Endodonție (2022)
· Competențe în Implantologie orală (2015)

Sponsori